Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Αγαπημένα βιβλία για τις Απόκριες

Συνηθίζω να έχω πολλά βιβλία στην δική μου αλλά και στην δική της βιβλιοθήκη.

Τα αγαπάμε και ιδιαίτερα όταν αυτά είναι διασκεδαστικά και μεταφέρουν όμορφα και θετικά μηνύματα.

Για τις απόκριες (και όχι μόνο) έχουμε διαλέξει δύο αγαπημένα: "Ο Αρλεκίνος" από την αγαπημένη μου Ζώρζ Σαρή και "Ο πειρατής Περπερούα και οι δεκαπέντε γόνδολες" της Αλεξάνδρας Μπίζη.

Το πρώτο βιβλίο νομίζω ότι είναι το κλασικό και πολυδιαβασμένο από τους περισσότερους.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ιταλία σε ένα φτωχόσπιτο όπου ζει ο Αρλεκίνος με την μητέρα του. Ημέρες των Απόκρεω και εκείνος είναι στεναχωρημένος που δεν μπορεί να λάβει μέρος στο καρναβάλι και να χορέψει με την όμορφη μπαλαρίνα, διότι δεν έχει στολή.

Οι περιγραφές είναι τόσο ζωντανές που πολύ εύκολα (αν έχεις και φαντασία) μπορείς να μεταφερθείς στον κόσμο της συγγραφέως.

Ζωηρά χρώματα όπως αυτά της στολής του Αρλεκίνου κατακλίζουν την καρδιά της δημιουργικής του μητέρας που είναι γεμάτη αγάπη και καταφέρνει να ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλι του Αρλεκίνου!

Όλα τα άσχημα όμως ξεπερνιούνται με αγάπη!!

Το δεύτερο βιβλίο του Περπερούα μας ταξιδεύει και αυτό στην πανέμορφη Βενετία! Ένας πλούσιος δαιμόνιος έμπορος με το όνομα Σιορ Μπούσολα και ένας απλός και δαιμόνιος πειρατής, ο πειρατής Περπερούα.
 Συναντιώνται σε ένα κανάλι της Βενετίας και ο αλαζόνας και υπερόπτης σιόρ Μπούσολα δεν πιστεύει ότι υπάρχουν πειρατές, και δη ο Περπερούα, ο διάσημος πειρατής.

Να πιστεύουμε στους μύθους;
Να πιστεύουμε στους πειρατές;

Ένα στοίχημα θα λύσει την διαφορά τους.


Διαβάστε τα και θα με θυμηθείτε!!!! ;)

2 σχόλια:

Σχόλια: