Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Χριστουγενιάτικο μπισκοτόσπιτο - Gingerbread House


Από πέρυσι τα Χριστούγεννα εκπαίδευα τον εαυτό μου να γίνω μια δημιουργική μαμά! Το παραπάνω μπισκοτόσπιτο είναι η πρώτη έκδοση από μια σειρά μπισκοτόσπιτα που θα κατασκευαστούν και εφέτος!
Μιας λοιπόν και πλησιάζουν τα χριστούγεννα είπα να μιλήσω στις αγαπητές μαμάδες που ασχολούνται δημιουργικά μήπως και θέλουν να φτιάξουν με/για τα παιδιά τους (και όχι μόνο) ένα ωραίο χριστουγενιάτιο gingerbread house! Η συνταγή για το μπισκότο είναι πολύ εύκολη και θα τη βρείτε μέσα από ψαχτήρι στο internet.
Θέλει λίγο χρόνο διότι πρέπει να κοπεί πρώτα η ζύμη στα συγκεκριμένα σχήματα. Αφού, δηλαδή, ανοίξουμε τη ζύμη με πλάστη τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια του πατρόν που έχουμε κόψει και βγάζουμε τα σχήματα. Εγώ έφτιαξα 2-3 ανά κομμάτι σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Έπειτα αφού ψηθεί το μπισκότο και κρυώσει, φτιάχνουμε μια απλή "κόλλα" από άχνη ζάχαρη και νερό. 


Βάζουμε την "κόλλα" σε κορνέ και κολλάμε τις πλευρές προσεκτικά. Για αρχή αν υπάρχει βοήθεια από κάποιο άλλο άτομο ίσως να είναι καλύτερα. Το αφήνουμε να στεγνώσει και μετά αρχίζουμε τη διακόσμηση με διάφορα ζαχαρωτά και με τη βοήθεια ξανά του κορνέ και της φαντασίας μας!


Μια άλλη πολύ καλή ιδέα για δωράκι είναι να φτιάξετε μικρά gingerbread houses, όπως τα παρακάτω, που μπορούν να τοποθετηθούν στο χείλος μιας κούπας λόγω των εγκοπών που υπάρχουν στις δύο πλευρές!!




4 σχόλια:

  1. Μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ...πολυ ωραιο...και πρεπει να ειναι και πολυ νοστιμο (λατρευω το gingerbread!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοριτσάκι, να σου φτιάξω ένα αν θέλεις !!!! γιαμι γιάμι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, θελωωωωωωω. Αν και τωρα μου κολλησε να φτιαξω και εγω. Εψαξα παντου στο ιντερνετ και βρηκα μια συνταγη η οποια ειχε τα ωραιοτερα comments. Πηρα ολα τα υλικα και οταν θα φτιαξω θα σου πω πως βγηκανε.
    Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν χρειαστείς κάτι είμαι στη διάθεσή σου...αν και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις!!! Θέλω και φώτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια: